Predstavljanje Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora u Podgorici

Pixabay
Podgorica
Vrijeme održavanja: 15.09.2017.

Direktorica Županijske komore Split Vesna Friedl sudjelovat će na Forumu gospodarskih komora koji će se održati u sklopu drugog Foruma gradonačelnika glavnih gradova država srednje i istočne Europe i NR Kine 15. rujna u Podgorici.

Drugi Forum gradonačelnika organizira se u sklopu inicijative "16+1", pokrenute 2012. godine, kojoj je cilj ojačati ekonomsku, političku i kulturnu suradnju Kine i šesnaest zemalja srednje i istočne Europe (CEE), među kojima je i Hrvatska. Na Forumu će sudjelovati gradonačelnici glavnih gradova CEE zemalja i gradonačelnik Pekinga, a razmatrat će se mogućnosti poboljšanja suradnje, posebno u području transporta i logistike, agrobiznisa i turizma. Forum je jedinstvena prilika za zajedničko predstavljanje potencijala regije CEE-a velikom i razvijenom tržištu kakvo je kinesko.

Na Forumu gospodarskih komora, u sklopu ovog događanja, Friedl će predstaviti Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora (AIC Forum), njegove aktivnosti i mogućnosti za suradnju. AIC Forum je prije 16 godina pokrenula i s Gospodarskom komorom Ancone osnovala HGK – Županijska komora Split, koji danas okuplja 46 gospodarskih komora iz osam zemalja jadransko-jonske regije: Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Grčke i Srbije.

Izborom v. d. predsjednice Županijske komore Split Mirjane Čagalj za predsjednicu AIC Foruma u lipnju ove godine, predsjedanje Forumom u sljedeće dvije godine pripalo je ponovo Županijskoj komori Split, koja i ovim putem nastoji pojačati suradnju u regiji povezivanjem gospodarskih komora, gradova i sveučilišta.

Kontakti

  • Županijska komora Split Tel: +385 21 321 100 Email: hgkst@hgk.hr