Predstavljen projekt Bicikademija u ŽK Osijek

HGK ŽK Osijek
Vrijeme održavanja: 06.10.2017.

Dugogodišnja suradnja Županijske komore Osijek s Udrugom marketinških aktivnosti Lima rezultirala je predstavljanjem projekta Bicikademija 6. listopada u Županijskoj komori Osijek. Cilj je predstavljanja bilo upoznati vlasnike smještajnih objekata, ugostitelje, proizvođače poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, turističke zajednice i ostale sudionike u turizmu s postojećim stanjem i potencijalom cikloturizma u Osječko-baranjskoj županiji kako bi putem njega pronašli dodatan kanal prodaje za svoje proizvode i usluge, odnosno obogatili svoju turističku i smještajnu ponudu.

Bicikademija predstavlja inovativni i interaktivni cikloturistički proizvod koji promovira određeno područje kao poželjnu cikloturističku destinaciju, a dio aktivnosti sufinancira Ministarstvo turizma. Projekt Bicikademija postoji u pet slavonskih županija već tri godine, a u protekle se dvije godine proširio na Istru i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. 

Predstavljena je i mobilna aplikacija Bicikademija za android i IOS uređaje te način njezina korištenje.

Cikloturizam je oblik turizma koji, upotrebom bicikla kao ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva i zdravog načina života, ima značajnu ulogu u očuvanju prirodnih i kulturnih resursa. Vožnja biciklom je sve popularniji oblik aktivnog života i idealan način da se upozna prirodna, kulturno-povijesna baština i enogastronomija slavonsko-baranjskog kraja kroz koji prolaze dvije velike europske rute, Eurovelo 6 i Eurovelo 13 ruta. 

Osječko-baranjska županija priprema Operativni plan cikloturizma, a u travnju ove godine donesen je i strategijski razvojni dokument Master plan turizma, po kojem cikloturizam spada među ključne turističke proizvode.

Kontakti

  • Marija Tapšanji Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 841 Email: mtapsanji@hgk.hr