Vrijeme održavanja: 14.10.2019.

Objavljeno: 14. 10. 2019. , Ažurirano: 14. 10. 2019.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović sastao se s veleposlanicom Australije Elizabeth Marianne Petrovic.

Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo što je je pri HGK prošle godine osnovano Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Australijom, čiji je cilj poticanje i jačanje gospodarskih odnosa tih dviju zemalja. Također je najavila kako je početkom prosinca ove godine planirano održavanje sjednice Vijeća u nazočnosti Jasona Collinsa, izvršnog direktora Europskoga australskog poslovnog vijeća iz Sydneya, drugih inozemnih partnera te ostalih zainteresiranih čija će glavna tema biti status pregovora EU i Australije o sklapanju Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Predsjednik Burilović iskazao je potporu spomenutom događanju te je istaknuo kako Hrvatska i Australija imaju vrlo bliske odnose, velikim dijelom i zbog brojnih pripadnika hrvatske dijaspore koja živi u Australiji. Također je naveo kako smatra da će Sporazum o slobodnoj trgovini između EU i Australije dodatno osnažiti naše odnose te pridonijeti rastu robne razmjene između Australije i Hrvatske.

Predsjednik HGK g. Luka Burilović i NJ.E. gđa. Elizabeth Marianne Petrović (2).jpgPredsjednik HGK s australskom veleposlanicom; Izvor: HGK