Vrijeme održavanja: 24.11.2021.

Objavljeno: 24. 11. 2021. , Ažurirano: 24. 11. 2021.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović sastao se s predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH) Draganom Čovićem, a glavna tema razgovora bila je jačanje gospodarskih odnosa između Hrvatske i BiH.

Burilović je naglasio kako je tržište BiH ključno za Hrvatsku jer tamo posluju brojne hrvatske tvrtke. "HGK je odavno prepoznala važnost BiH za gospodarsku stabilnost i rast domaćeg gospodarstva. Stoga smo prije par godina otvorili i naše urede u Sarajevu i Mostaru kako bismo pružali što konkretniju potporu poduzetnicima koji su zainteresirani za poslovanje na tamošnjem tržištu, ali i svim BiH gospodarstvenicima koji žele iskoračiti na hrvatsko, odnosno tržište EU", kazao je Burilović.

Zaključeno je kako trgovinska razmjena može i mora biti još bolja, a posebnu ulogu u tome imat će Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru na kojem će iduće godine Mađarska biti zemlja partner. "Sajam će biti obogaćen konferencijama od međunarodnog i regionalnog značaja, što će partnerima i izlagačima pružit jedinstveni spoj za razvoj poslovanja. Značajnu ulogu u promociji gospodarskih aktivnosti svakako će imati i HGK", izjavio je Čović.