Predavanje o parametrima kvalitete meda i metodama određivanja u sklopu 8. Agroexpa
Izvor: HGK
Predavanje o parametrima kvalitete meda i metodama određivanja u sklopu 8. Agroexpa
Objavljeno: 19. 09. 2018. , Ažurirano: 25. 09. 2018.
U ŽK Virovitica je 22. rujna, u sklopu 8. Agroexpa, sajma agro proizvoda i opreme, Blanka Bilić Rajs s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku održala predavanje Parametri kvalitete meda i metode određivanja.
Naglasila je da je kvaliteta meda izuzetno važna za plasman meda na tržište, a utječe i na njegovu važnost u ljudskoj prehrani. Parametri kvalitete određuju se fizikalno-kemijskom, peludnom i senzorskom analizom.
Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos; Izvor: HGK
Predavanje je organizirala Udruga pčelara Virovitica u suradnji s Grupacijom pčelarstva ŽK Virovitica.
Više od dvadeset članova Grupacije pčelarstva ŽK Virovitica, među kojima je bio i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos te ostali pčelari, bilo je zadovoljno načinom prezentacije i sadržajem predavanja, na kojem su dobili konkretne odgovore na niz postavljenih pitanja, o čemu su se očitovali u provedenoj anketi.
Sudionici na stručnom predavanju u ŽK Virovitica; Izvor: HGK