Vrijeme održavanja: 04.04.2018.

Objavljeno: 22. 03. 2018. , Ažurirano: 05. 04. 2018.

Inspektorica i auditorica za GLOBALG.A.P Melita Banek iz tvrtke TÜV Croatia iz Zagreba održala je 4. travnja u HGK – Županijskoj komori Virovitica predavanje Kako do certifikata GLOBALG.A.P./GRASP u malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima ili velikim sustavima poljoprivredne proizvodnje.

Polaznici su upoznati s ključnim elementima sustava, u skladu sa standardom GLOBALG.A.P.-a, koji je priznat kao dokaz dobre poljoprivredne i higijenske prakse te dodatkom standarda GRASP, koji propituje društvenu odgovornost za zaposlenike i traži ga europsko tržište.
Cilj je primjene norme GLOBALG.A.P. jačanje povjerenja kupaca u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost poljoprivrednih proizvoda, smanjenje negativnog utjecaja konvencionalne poljoprivredne proizvodnje na okoliš te stalna briga o zdravlju i sigurnosti zaposlenika u poljoprivrednoj proizvodnji te briga za životinje u uzgoju.

Predavanju su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata i OPG-ova koji se bave proizvodnjom voća i povrća te predstavnici LAG-ova i Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe – Podružnice Virovitičko-podravske županije.

Svi će polaznici dobiti Uvjerenje o sudjelovanju.