Vrijeme održavanja: 23.03.2018.

Objavljeno: 09. 03. 2018. , Ažurirano: 26. 03. 2018.

HGK – Županijska komora Rijeka je u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka (AZOP) i HTZ-om organizirala 23. ožujka predavanje o zaštiti osobnih podataka radi pružanja potpore u procesu usklađivanja sa zahtjevima Uredbe o zaštiti osobnih podataka trgovačkim društvima iz turističkog sektora. 

Uredba stupa na snagu 25. svibnja i izravno će se primjenjivati u državama članicama Unije bez potrebe za dodatnim prenošenjem u nacionalno zakonodavstvo, a obveznici njene primjene su sva društva koja obrađuju osobne podatke građana Europske unije.

Predavači su, za 150 okupljenih sudionika, obuhvatili teme općeg prikaza Uredbe, specifičnosti obrade osobnih podataka u turizmu, mehanizme informacijske sigurnosti, evidencije obrade podataka, pravne temelje obrade podataka te mnoge druge teme koje su  potkrijepili primjerima iz prakse.

Seminar GDPR zaštita osobnih podataka - predavači.jpg

Seminar GDPR zaštita osobnih podataka - predavači; Izvor: HGK

Uime domaćina, nazočnima se obratio predsjednik HGK – ŽK Rijeka Vidoje Vujić te istaknuo važnost usklađivanja s Uredbom te je naglasio kako je jedan od ciljeva Komore omogućiti svojim članicama edukacije kao što je ova, a sve radi pružanja pomoći članicama u rješavanju svakodnevnih izazova.