Vrijeme održavanja: 07.02.2020.

Objavljeno: 31. 01. 2020. , Ažurirano: 31. 01. 2020.

Sjednica Udruženja marina HGK će se održati u petak, 7. veljače, u 12 sati, u Marini Novi u Novom Vinodolskom, na adresi Mel 1B.

Na sjednici će predstavnici Ministarstva turizma i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestiti o Pravilniku o boravišnoj pristojbi i E-nautika: Najave izmjena online prijava dolaska stranog plovila i plaćanje vinjete, te o budućem plaćanju boravišne pristojbe. Predstavit će Pravilnik o kategorizaciji luke nautičkog turizma i razvrstavanju drugih objekata za pružanje usluga veza i smještaja plovnih objekata, kao i izmjene Pomorskog zakonika vezane uz obvezu zbrinjavanja crnih tankova u marinama te vađenja i uklanjanja podrtina i potonulih stvari, o čemu će izvijestiti i prestavnice Jadranskog zavoda Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Na sjednici će također biti riječi o održavanju zajedničke tematske sjednice Udruženja marina HGK i Udruženja marina Crne Gore, u sklopu 1. Nautičkog Workshopa 2020 u Crnoj Gori te će biti predstavljeni strojevi za čišćenje trupa plovila Clean Blue – Drive-In Boatwash.