Održan sastanak Strukove grupacije autoškola u Osijeku

HGK ŽK Osijek
Vrijeme održavanja: 15.03.2017.

Članovi Strukovne grupacije autoškola ŽK Osijek su na sastanku 15. ožujka u Županijskoj komori Osijek informirani o osnivačkoj sjednici Udruženja autoškola HGK koja je održana 27. veljače u Zagrebu, za čije je osnivanje inicijativu pokrenula upravo osječka Strukovna grupacija autoškola.

Na osnivačkoj sjednici u Vijeće Udruženja imenovane su i dvije predstavnice iz Strukovne grupacije autoškola ŽK Osijek. One su, na sastanku u Osijeku, predstavile plan rada Udruženja i rezultate održanih sastanaka s predstavnicima MINGO-a i MUP-a na kojima je prvi put na ovakav način predstavnicima ministarstava predstavljena problematika autoškola.

Na stranicama e-Savjetovanja posljednjih se desetak dana s pažnjom prati kada će biti objavljen prijedlog Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer datumom objave počinje teći zakonski rok od 15/30 dana za davanje mišljenja i prijedloga o njemu. Sa svojim će se prijedlozima i mišljenjima uključiti sve strukovne grupacije autoškola županijskih komora kao i Udruženje autoškola HGK.

Nakon završene rasprave o konačnom tekstu prijedloga Zakona dogovorit će se zajednički zaključci koji će biti poslani svim medijima te daljnje aktivnosti strukovnih grupacija autoškola kao i Udruženja autoškola pri HGK.

Također, na zahtjev članica, u vezi s učestalim nadzorima autoškola s područja Osječko-baranjske županije, zatraženi su podaci o broju nadzora od HAK-a.

Kontakti

  • Vedran Bestvina Viši stručni suradnik Tel: +385 31 223 840 Email: vbestvina@hgk.hr