Poziv na radionicu o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca u ŽK Otočac

Vrijeme održavanja: 09.03.2017.
Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca („Narodne novine“, broj 86/08, 80/13 i 82/15, u nastavku: Zakon) regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavaca (AORPS). Posljednjim izmjenama Zakona (2015.) uveden je i novi institut blokade računa poslodavca. U suradnji s AORPS-om, želimo vas upoznati s procedurama i mogućnostima koje daje država putem ove Agencije.

U četvrtak, 9. ožujka., u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Otočac, na adresi Kralja Zvonimira 16 u 10 sati, održat će se radionica Primjena Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca uz informaciju o predstojećim izmjenama Zakona. Predavači su Ivan Madunić, ravnatelj AORPS-a, i Ivana Krmek, rukovoditeljica Odjela pravnih, kadrovskih i općih poslova AORPS-a. 

U pratećim dokumentima moguće je preuzeti Vodič kroz postupak osiguranja potraživanja u slučaju blokade računa i u slučaju stečaja poslodavca.

Ako vaš internetski preglednik ne otvara PDF-ove, pokušajte ga konfigurirati prema Adobeovim UPUTAMA ili učitajte željeni dokument (desni klik mišem na poveznicu dokumenta i odabir opcije za spremanje) pa ga otvorite pomoću preglednika PDF-ova instaliranoga na svojemu uređaju.

Program

  • 10:00 - 10:30 Registracija sudionika
  • 10:30 - 10:50 Uvodno o Agenciji i Zakonu o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca
  • 10:50 - 11:10 Obveze i postupanje poslodavca i radnika u slučaju stečaja poslodavca
  • 11:10 - 12:00 Obveze i postupanje poslodavca u slučaju blokade računa poslodavca
  • 12:00 - 12:30 Pitanja i odgovori

Kontakti