Hrvatske IT-tvrtke na konferenciji B2B Software Days u Beču

HGK
predavanje-financije
Vrijeme održavanja: 25.04.2017. - 26.04.2017.   /   Rok prijave: 07.03.2017.

Izaslanstvo hrvatskih IT-tvrtki sudjelovalo je u B2B-razgovorima na konferenciji B2B Software Days, održanoj u Beču 25. i 26. travnja. Udruženje za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore, u suradnji s Trgovinskim odjelom Austrijskog veleposlanstva (Advantage Austria) i Austrijskom gospodarskom komorom te Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) i Eureka/Eurostars programom, organizirali su posjet 17 hrvatskih informatičkih tvrtki.  Tvrtke 8 Sigma, Ingenium, Aplikata, Info novitas, Inter solutio, Neoinfo, Infomodul, Poslovna inteligencija, TIS grupa, Sekom, Inin, Echo, EDUIT, Svijet na dlanu, Span, Ris i In2 imale su priliku poslušati predavanja stručnjaka iz Europe i SAD-a o trendovima u IT-u te se predstaviti partnerima na B2B razgovorima u organizaciji EEN-a.

Konferencija B2B Software Days namijenjena je tvrtkama i startupima koji se bave razvojem softvera i inovacija u IT-sektoru, ali i institucijama za istraživanje i razvoj (R&D) te IT udruženjima i klasterima iz cijelog svijeta, kojima pruža priliku za informiranje o najnovijim trendovima, proširenje kontakata, pronalazak novih poslovnih partnera i razmjenu iskustava u okviru stručnih radionica i networking događanja. Tema je ovogodišnje konferencije 4th International B2B Software Days The Future of Digital Business.

Srijeda, 26. travnja, bila je rezervirana za predstavljanje međunarodnih istraživačkih i razvojnih projekata, predstavljanje startupa investitorima (pitching session) te za radionice o financiranju IKT-projekata i o drugim aktualnim temama. Dio konferencije bio je i forum namijenjen austrijskim sudionicima, u sklopu kojeg bi bilo predstavljeno i hrvatsko IT-tržište.

Informacije o programu i sadržaju konferencije nalaze se na službenoj stranici https://www.b2match.eu/softwaredays2017.

Kontakti

  • Emil Ilija Perić voditelj Odjela za tehnološki razvoj i IT Tel: +385 1 460 6741 Email: eperic@hgk.hr
  • Alexander Friedman stručni referent Tel: +385 1 460 6766 Email: afriedman@hgk.hr