Hotelijeri Splitsko-dalmatinske županije traže poticaj u obliku sniženog PDV-a izvan sezone radi promicanja cjelogodišnjeg rada

Vrijeme održavanja: 01.12.2017.

U Županijskoj komori Split 1. prosinca održana je 3. proširena sjednica Strukovne grupacije hotelijera.

Središnja je tema sjednice bila upravo kako potaknuti hotelijere da rade cijelu sezonu, što je preduvjet cjelogodišnje sezone destinacije. „Jasno je da su upravo hotelijeri i ugostitelji koji rade cijelu godinu nositelji destinacije“, rekao je predsjednik Grupacije Joze Tomaš. Hotelijeri smatraju da se sezona ne može širiti na cijelu godinu ako gost nema gdje odsjesti niti uživati u drugim popratnim sadržajima poput restorana i kafića. Cjelogodišnji rad hotela, jednoglasno su se složili prisutni, potrebno je stimulirati, a snižena stopa PDV-a za hotelijerstvo bila bi transparentna i učinkovita metoda.

Ovom idejom hotelijeri Splitsko-dalmatinske županije žele potaknuti mjerodavne institucije na razmišljanje u konkretnom smjeru poticaja, a sve radi ostvarenja strategije turizma 365 za cijelu Hrvatsku.

Na sjednici je također svim prisutnima predstavljena i jedna od novih usluga Hrvatske gospodarske komore Katalog hrvatskih proizvoda te je predstavljen projekt regionalnog Udruženja Vino Dalmacije pri ŽK Split – Festival Vino Dalmacije koji će se održati 13. i 14. travnja 2018. radi suradnje hotelijera i vinara koji djeluju pri Županijskoj komori Split.