Vrijeme održavanja: 21.11.2019.

Objavljeno: 21. 11. 2019. , Ažurirano: 21. 11. 2019.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić primio je danas veleposlanicu Republike Estonije Evu-Mariju Liimets.

Veleposlanica Liimets istaknula je da gospodarska suradnja Hrvatske i Estonije ima uzlazni trend iz godine u godinu, a najveći potencijal za daljnji razvoj prepoznaje u ICT sektoru. Izrazila je nadu u to da će održavanje 5. samita Inicijative triju mora u Estoniji, Tallinu (lipanj 2020. godine) dati dodatni poticaj unapređenja gospodarske suradnje.

Ivan Barbarić i Eva-Maria Liimets (2).jpgPotpredsjednik Barbarić i veleposlanica Liimets; Izvor: HGK

 

Potpredsjednik Ivan Barbarić, istaknuo je i druge sektore gospodarstva u sklopu kojih se prepoznaju mogućnosti i potencijal za povećanje bilateralne gospodarske suradnje: turizam, prehrambena industrija, proizvodnja autodijelova, farmaceutika, energetika i brojni drugi.

S obzirom na dosadašnju skromnu gospodarsku suradnju, zaključeno je da potencijala ima u gotovo svim područjima te da je HGK spremna pružiti potporu organizaciji gospodarske delegacije putem koje bi se organizirali susreti s estonskim gospodarstvenicima u sklopu najavljenog samita.

zajednička fotografija.jpgSudionici susreta; Izvor: HGK