Vrijeme održavanja: 05.10.2021.

Objavljeno: 05. 10. 2021. , Ažurirano: 05. 10. 2021.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove Ivan Barbarić primio je novoimenovanu veleposlanicu Ujedinjenih Arapskih Emirata Hafsu Al Ulama u nastupni posjet.

Potpredsjednik se osvrnuo na ulogu HGK u internacionalizaciji hrvatskoga gospodarstva te predstavio aktivnosti za poticanje otvaranja novih tržišta, budući da trenutno više od 80 posto robne razmjene Hrvatske čine EU i regija. Jedna od aktivnosti za daljnje jačanje prisutnosti na trećim tržištima svakako je i Expo Dubai. HGK će za vrijeme hrvatskog nacionalnog dana u ožujku 2022. organizirati gospodarski forum koji ce biti prilika za povezivanje gospodarstvenika dviju zemalja. "Trenutno je naša robna razmjena vrlo skromna, a prilika ne nedostaje", rekao je Barbarić.

Jedna od njih je i prehrambena industrija, koju je i istaknula i veleposlanica. "Tržište UAE je centar cijele regije, a za investicije u području prehrambene industrije ulagači imaju velika sredstva na raspolaganju. Svakako bi im Hrvatska mogla biti interesantna, kao i područje logistike, točnije hrvatske morske luke", naglasila je veleposlanica.