Objavljeno: 10. 12. 2019. , Ažurirano: 10. 12. 2019.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac i Privredna komora Vojvodine potpisale su Sporazum o međukomorskoj suradnji, vodeći se interesima svojih članica – tvrtki i organizacija s područja Ličko-senjske županije i AP Vojvodine, sa željom da pridonesu jačanju suradnje gospodarskih komora, dajući veliku važnost razvijanju i usavršavanju uzajamno korisnih gospodarskih, trgovinskih, znanstveno-tehničkih i kulturnih veza među gospodarskim subjektima.

Inicijativa za ovu međukomorsku suradnju pokrenuta je prošlogodišnjim sudjelovanjem Jelene Drobnjak, Sekretara za poljoprivredu PKV-a, na konferenciji Žene i točka. Na nekoliko sastanaka definiran je okvir buduće suradnje koja je sada i formalizirana sporazumom.

A44I2059-fotoklub-Otocac.jpg
Branislav Mamić, Sekretar udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, na konferenciji Žene i točka; Izvor: Fotoklub Otočac; Snimio: Milan Krznarić.


Izaslanik predsjednika PKV-a Branislav Mamić, Sekretar udruženja usluga Privredne komore Vojvodine, uručio je obostrano potpisani sporazum Josi Brajkoviću, predsjedniku HGK – ŽK Otočac, na ovogodišnjoj 4. međunarodnoj konferenciji o ženama u poduzetništvu Žene i točka.

Komore potpisnice sporazuma će u okviru svojih kompetencija poduzimati mjere povezane s jačanjem trgovinsko-gospodarskih i drugih poslovnih veza između tvrtki i organizacija, asocijacija i udruženja Ličko-senjske županije i AP Vojvodine, posebno na razvoju poduzetništva žena, poljoprivrede i turizma.

Inicirat će razmjenu poslovnih delegacija, pojedinačnih posjeta predstavnika svojih poslovnih zajednica te po potrebi održavanje poslovnih foruma te će inicirati i, ovisno o interesu svojih članova, organizirati njihovo sudjelovanje na sajmovima, izložbama, konferencijama, seminarima i drugim sličnim događanjima, koji se održavaju u zemljama potpisnicima ovog sporazuma. Planirane aktivnosti financirat će se iz vlastitih proračuna u skladu s planom rada obiju Komora. Očekivani je rezultat suradnje stvaranje kruga vodećih zainteresiranih tvrtki Ličko-senjske županije i Vojvodine te postavljanje temelja za njihovu buduću suradnju.