Održan poslovni susret izaslanstva Mađarske s proizvođačima i prerađivačima ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije

HGK - ŽK Virovitica
Vrijeme održavanja: 06.10.2017.

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Pečuhu i HGK – Županijske komore Virovitica 6. listopada održan je poslovni susret predstavnika poslovne zajednice iz grada Harkanja u Mađarskoj s proizvođačima i prerađivačima ljekovitog bilja s područja Virovitičko-podravske županije.

Susretu su, uz predstavnike HGK – Županijske komore Virovitica, prisustvovali Josip Ivanec, direktor proizvodnje iz Spider grupe iz Pitomače, Mario Mareković, direktor proizvodnje u Damu Lozan, i Damir Cvetković, direktor Megalisa iz Starina, koji su upoznali mađarsko izaslanstvo s obujmom proizvodnje ljekovitog bilja: površinama, količinama i ostalom.

U uvodnom je dijelu predstavljeno gospodarstvo Virovitičko-podravske županije, gospodarski odnosi i vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Mađarske.

Predstavnici mađarskog izaslanstva predstavili su nove programe u turističkoj ponudi Harkanja, gdje bi u velikim količinama koristili razne vrste ljekovitog bilja te se informirali o mogućnostima njihove nabave, a pokazali su i zanimanje za suradnju u zajedničkoj proizvodnji ljekovitog bilja, 10-ak malih proizvođača iz okolice Harkanja s proizvođačima ljekovitog bilja iz Virovitičko-podravske županije.

 

Kontakti

  • Andrea Henrieta Poslek Viši stručni suradnik Tel: +385 33 618 045 Email: aposlek@hgk.hr