Objavljeno: 21. 03. 2018. , Ažurirano: 21. 03. 2018.


U okviru programa EU Gateway to Japan organizira se poslovna misija EU tvrtki iz sektora tehnologije građenja (Construction and Building Technologies) u Japan u studenome ove godine.

EU Gateway to Japan poslovna je manifestacija te dio EU Gateway Business Avenues inicijative EU koja predstavlja platformu za uspostavu poslovnih kontakata i suradnje između europskih tvrtki te azijskih tvrtki iz Japana, Republike Koreje, Kine i država jugoistočne Azije. Cilj je programa internacionalizacija europskih tvrtki s fokusom prema navedenim tržištima.

Misija u Japan održat će se u Tokiju od 18. do 22. studenoga. Sektor tehnologije građenja obuhvaća širok spektar mogućnosti suradnje u područjima: tehnologija i materijala vezanih uz inženjering, projektiranje, izgradnju, rušenje i zbrinjavanje otpada, opremanje, uređenje, pomoć pri realizaciji projekata (izgradnja javnih i privatnih zgrada) te infrastrukturnih radova (ceste, zračne luke, luke itd.).

Aktualni trendovi na globalnoj razini upućuju na značajnu podršku koncepta cirkularnoga gospodarstva te se u okviru navedenog koncepta sve veća važnost pridaje održivim rješenjima poput korištenja materijala s niskim udjelom ugljika, dugotrajnost materijala i/ili mogućnost ponovnog iskorištavanja odnosno recikliranja te održivo i učinkovito iskorištavanje resursa.

Ova je manifestacije usmjerena i prema relevantnim podsektorima: napredne elektroenergetske mreže (Smart Grids Technologies), zelena gradnja (Smart and Green Buildings) te održivi materijali i radni strojevi (Sustainable machinery and building materials).

Rok za prijavu sudjelovanja u misiji je 27. srpnja, a prijaviti se možete online putem službene internetske stranice misije.

Zainteresirane tvrtke nakon prijave za sudjelovanje moraju proći i selekciju organizatora.

Tvrtkama koje uspješno prođu postupak selekcije i budu odabrane za sudjelovanje u misiji Europska komisija pruža širok spektar poslovne podrške:

  • Strateške usluge podrške: briefing o japanskom tržištu i poslovnim mogućnostima na tom tržištu, organizacija individualnih poslovnih sastanaka s lokalnim kompanijama, davanje savjeta o mogućim follow-up aktivnostima u vezi s održanom misijom.
  • Organizacijske usluge podrške: logistička potpora u vezi sa sudjelovanjem i predstavljanjem kompanija na poslovnom sajmu uključujući treninge prije odlaska, tijekom boravka i nakon povratka u Europu, opće usluge koje uključuju organizacije sastanaka, potrage za partnerima, promocije u Japanu i sl. te određene specijalne usluge prijevodi dokumenata, osobni prevoditelj i dr.
  • Financijska potpora: jednoj osobi iz svake odabrane kompanije bit će pokriveni troškovi putovanja i hotelski smještaj (1 noćenje) za dolazak na sastanak u Bruxelles prije odlaska na poslovnu misiju u Japan; Europska komisija će sufinancirati troškove smještaja (1 soba po kompaniji) u misiji u Japan u iznosu do 1000 eura.

Prema dostavljenim informacijama, tijekom boravka u Japanu tvrtke će također imati priliku sudjelovati i predstaviti se na međunarodnom sajmu Japan Home Show 2018, koji će se održati od 20. do 22. studenoga.

Sve dodatne informacije o ovoj misiji uključujući i program puta, mogućnosti sufinanciranja i sl. dostupne su na službenim stranicama EU Gateway Business Avenues za ovu misiju.

Sva dodatna pitanja možete uputiti izravno organizatoru na adresu e-pošte: coaching.network@eu-gateway.eu.