Posjet rumunjskog veleposlanika ŽK Dubrovnik

Vrijeme održavanja: 16.12.2016.
U sklopu službenog posjeta Dubrovniku veleposlanik Rumunjske u Hrvatskoj Constantin-Mihail Grigorie, 16. prosinca se sastao s predsjednicom ŽK Dubrovnik Terezinom Orlić i njenim suradnicima.

Tijekom sastanka, predstavnici Županijske komore predstavili su gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije te razvojne potencijale i mogućnosti investiranja.

Poseban naglasak bio je na sektoru turizma te je naglašen značajan porast broja dolazaka i noćenja rumunjskih turista u Dubrovačko-neretvansku županiju, koji je više za 39 posto u odnosu na prošlu godinu.

Rumunjska je drugo najveće tržište u srednjoistočnoj Europi, s gotovo 22 milijuna stanovnika, a snažan sektor poljoprivrede i prehrambene industrije otvara velike prilike za hrvatske tvrtke. Trgovina između dviju zemalja godinama se kretala uzlaznim trendom, iako je u prvih sedam mjeseci ove godine robna razmjena u laganom padu u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U 2015. godini, ukupna robna razmjena dviju zemalja iznosila je 289,7 milijuna eura, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje od 27%.

Kontakti

  • Terezina Orlić v.d. predsjednica Tel: +385 20 312092 Email: torlic@hgk.hr