Objavljeno: 19. 12. 2022. , Ažurirano: 19. 12. 2022.


U sklopu projekta ''Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split'' (RCK), u kojem je HGK – Županijska komora Split jedan od projektnih partnera, organiziran je 16. prosinca 2022. godine posjet učenika hotelu Le Meridien Lav i radionica izrade pizze. Posjet i radionicu je za učenike Srednje strukovne škole ''Blaž Juraj Trogiranin'' organizirala Hrvatska gospodarska komora u suradnji s predstavnicima hotela.

lav 15.jpg

; Izvor: HGK; Snimio: HGK.

Učenicima je hotel predstavljen zanimljivom prezentacijom putem koje su se upoznali s poviješću grupacije Marriot, kojoj hotel pripada, te dobili vrijedne i zanimljive informacije o zapošljavanju, usavršavanju zaposlenika, mreži koju zaposlenici koriste, društveno-odgovornom poslovanju hotela, brizi oko svakog detalja itd.

U sklopu obilaska hotela učenici su posjetili restorane, kuhinju, spa dio hotela, hotelsku sobu, a posebno ih se dojmila veličina samog kompleksa.

lav 17.jpg

; Izvor: HGK; Snimio: HGK.

Na radionici izrade pizze vrsni pizza majstor ih je upoznao s poviješću i nastankom pizze, nakon čega su se i sami okušali u izradi te je svaki učenik izradio i degustirao svoju pizzu.
 

Cilj je ove radionice, kao i ostalih aktivnosti u sklopu RCK projekta, bio približiti učenicima turističko-ugostiteljska zanimanja i motivirati ih da profesionalnu budućnost potraže u navedenim djelatnostima, u njima se ostvare i konstantno usavršavaju.

Izvor: HGK
Autor: HGK