Vrijeme održavanja: 07.10.2016.

Objavljeno: 10. 10. 2016. , Ažurirano: 14. 10. 2016.

Predstavnici Županijske komore Osijek 7. listopada sastali su se s predstavnicima Poljoprivredne komore Baranja. Izaslanstvo iz Mađarske predvodio je József Rittlinger, predsjednik Poljoprivredne komore Baranja.

Domaćin susreta, Zoran Kovačević, predsjednik ŽK Osijek, osvrnuo se na dosadašnju suradnju dviju komora i podsjetio da je Sporazum o suradnji potpisan još 1997. godine.

Ernest Nad, voditelj Odsjeka za poljoprivredu, predstavio je trenutno stanje i problematiku u poljoprivredi Osječko-baranjske županije i Hrvatske. Uz niz zajedničkih tema u području sjetve i žetve, istaknuo je da veliki potencijali postoje i u suradnji dviju komora na području prekograničnih projekata.

Ovom je prilikom dogovoren bilateralni poslovni susret koji se planira održati do kraja ove godine, prilikom kojeg bi se obnovio Sporazum o suradnji.

Nakon sastanka je mađarsko izaslanstvo posjetilo 19. Osječki jesenski sajam, na kojem je Županijska komora Osijek organizirala zajednički nastup 33 hrvatske tvrtke na prostoru od 200 četvornih metara.