Vrijeme održavanja: 23.11.2018.

Objavljeno: 15. 11. 2018. , Ažurirano: 26. 11. 2018.

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s HGK - Županijskom komorom Split, 23. studenoga, u 9 sati, u Vijećnici ŽK Split održava konferenciju pod naslovom Poduzetništvo u odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske.

Cilj je ove konferencije poticati suradnju gospodarstvenika i odgojno-obrazovnih ustanova primjerima dobrih praksi te jačanjem poduzetničkoga kapaciteta naših mladih raditi na dugoročnom boljitku našega gospodarstva.

Na konferenciji će se naglasiti važnost konstantnog poučavanja o poduzetništvu te razvijanja poduzetničkog duha kod mladih od samih početaka obrazovanja, gdje veliku ulogu ima iskustveno učenje kao svojevrsni most između učenika i učitelja te vanjskih sudionika, u ovom slučaju poduzetnika. Konferencija je tematski podijeljena na četiri panela, a nakon svakog panela bit će osigurano vrijeme za pitanja i sugestije sudionika. U prvom dijelu konferencije slušat ćemo o samom organiziranju poduzetničkog obrazovanja, a nakon toga slijedit će primjeri trenutnih praksi u inozemstvu. Velika važnost dat će se i temi kontinuiranoga profesionalnog razvoja u kontekstu promijenjene uloge nastavnika te poduzetničkim ekosustavima škola i primjerima poduzetničke prakse.  

Prijaviti se možete online prijavnicom u nastavku teksta, a kontakt-osoba u ŽK Split je Antonija Bašić (abasic@hgk.hr, 021/321 135).