Izvor: Visa

Poduzetnici imaju pravo na besplatni POS terminal - HGK partner Visinom projektu Digitalna Hrvatska


Objavljeno: 17. 06. 2022. , Ažurirano: 18. 07. 2022.


Hrvatska gospodarska komora podržala je projekt Digitalna Hrvatska koji su zajednički pokrenule tvrtka Visa i prihvatitelji kartica (banke i kartičarske kuće) s ciljem motiviranja poduzetnika na uvođenje digitalnog tj. kartičnog plaćanja. Kao partner projekta, HGK pruža mogućnost svojim članovima da se pridruže i ostvare pravo na besplatni POS terminal.

Uz to, u projektne i komunikacijske aktivnosti bit će uključene i članice i podržat će se dijeljenje njihovih najboljih praksi, kao i angažirati predstavnike Komore kad je riječ o stručnim osvrtima i analizama vezanima uz ovo područje, primarno u području turizma i ugostiteljstva.

Besplatni POS terminal na razdoblje od šest mjeseci

Mali i mikro poduzetnici koji žele iskusiti prednosti digitalnog, odnosno kartičnog plaćanja imaju pravo na besplatni POS terminal za plaćanje na razdoblje od šest mjeseci. U program se mogu uključiti tvrtke koje nisu primale plaćanje karticama u posljednjih 12 mjeseci.

Za više informacija i pristupnicu u projekt, potrebno je posjetiti internetsku stranicu Digitalna Hrvatska, gdje možete odabrati banku ili kartičnu kuću po svom izboru.

Pogodnosti prihvaćanja kartičnog plaćanja

U sklopu projekta Digitalna Hrvatska moguće je iskoristiti pogodnosti za uvođenje plaćanja karticom na prodajnim mjestima i na taj način razvijati
• svoje poslovanje,
• povećati promet,
• privući više klijenata i kupaca i
• sveukupno povećati učinkovitost svoje usluge uz manje rizika.

Plaćanja se više ne svode samo na dovršetak prodaje – ona su evoluirala i postala dio poslovanja brojnih tvrtki koje upravo radi razvoja u tom segmentu unaprjeđuju svoja poslovanja. Kroz beskontaktno plaćanje otvaraju se mogućnosti većeg rasta poslovanja, posebice imajući u vidu veliki potencijal potražnje stranih potrošača-turista kojih gotovo 20 milijuna na godišnjoj razini posjeti Hrvatsku.
Za ugovaranje usluge, na internetskoj stranicama projekta Digitalna Hrvatska, potrebno je kliknuti na logotip tvrtke uključene u Program, nakon čega slijedi preusmjeravanje na internetske stranici gdje je moguće zatražiti ugovaranje usluge.

Više informacija možete pronaći OVDJE.