Vrijeme održavanja: 06.12.2019.

Objavljeno: 09. 12. 2019. , Ažurirano: 09. 12. 2019.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Požega 6. su prosinca dodijeljene nagrade najuspješnijim tvrtkama Požeško-slavonske županije. Plakete Zlatna kuna za uspješno poslovanje u 2018. godini dodijeljene su u tri kategorije. Plaketu Zlatnu kunu za najuspješniju veliku tvrtku dobio je Plamen d.o.o. iz Požege, za najuspješniju srednju tvrtku Lipik Glas d.o.o. iz Lipika te Cor d.o.o. iz Požege za najuspješniju malu tvrtku.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik HGK – Županijske komore Požega Luka Balenović. Predsjednik je zahvalio velikom broju okupljenih na dolasku te im ukratko predstavio stanje gospodarstva u Požeško-slavonskoj županiji. Potom je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimir Savić održao stručno predavanje o razvojnim raznolikostima Hrvatske, usporedio je Požeško-slavonsku županija s ostalim regijama Europske unije te je dao poseban naglasak na demografski problem Slavonije. Nakon izlaganja, na svečanom su dijelu sjednice dodijeljene plakete najboljima.

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2018. godini dobila je tvrtka Cor d.o.o. iz Požega.

Cor d.o.o. osnovan je 2010. u Požegi kao mikro tvrtka s pet zaposlenih. Osnovna je djelatnost tvrtke razminiranje, te su dosad razminirali više od 15 km² raznih terena po Hrvatskoj. U 2018. imali su prihod od 19 milijuna kuna te rast dobiti od čak 288 posto. Zapošljavaju 22 radnika te su tvrtka s najvećom prosječnom plaćom u županiji.

cor kuna.jpg
Luka Balenović uručio Zlatnu kunu tvrtki Cor d.o.o.;  Izvor: HGK.


Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2018
. godini dobila je tvrtka Lipik Glas d.o.o. iz Lipika.

Lipik Glas d. o. o. osnovan je 1963. godine te je od 2001. u vlasništvu Isoclima Group iz Italije. U 2018. godini ostvarili su rast prihoda veći od 40 posto te rast dobiti od 80 posto u odnosu na godinu prije. Tvrtka se bavi proizvodnjom automobilskih stakala visokih performansi za niskoserijska, visokobudžetna vozila kao što su McLaren, Lamborghini, Bentley, Aston Martin i drugi te proizvodnjom stakala za vlakove, brodove i jahte, a gotovo cjelokupnu proizvodnju izvoze. Trenutno zapošljavaju 274 radnika.

 lipik.jpg
Zvonimir Savić uručio Zlatnu kunu tvrtki Lipik Glas d.o.o.; Izvor: HGK.


Zlatnu plaketu za najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2018
. godini dobila je tvrtka Plamen d.o.o. iz Požege.

Plamen d.o.o. ljevaonica je s 90-godišnjom tradicijom proizvodnje proizvoda od lijevanog željeza. Najveći se dio proizvodnje odnosi na proizvodnju kamina, peći te štednjaka. Tvrka je u 2018. ostvarila prihode od 190 milijuna kuna s rastom dobiti od 40 posto. Izvoze 86 posto proizvodnje u 33 države, pretežito Europe. U posljednje su tri godine ostvarili velike investicije, ulaganja u proširenje kapaciteta i poboljšanje tehnologije. Tvrtki Plamen ovo je 7. nagrada za najuspješnije trgovačko društvo u Požeško-slavonskoj županiji.

plamen2.jpg
Vinko Matijević iz tvrtke Plamen d.o.o. zahvalio je u ime svih dobitnika; Izvor: HGK.