Vrijeme održavanja: 30.01.2020. - 31.01.2020.

Objavljeno: 04. 02. 2020. , Ažurirano: 04. 02. 2020.

Predstavnik ŽK Zadar i vanjski stručnjak projekta 4helix+ sudjelovali su na petom sastanku Upravljačkog odbora projekta 4helix+ u Solunu u Grčkoj, 30. i 31. siječnja, uz još devet partnera iz mediteranskih zemalja provedbe projekta: Albanije, Francuske, Grčke, Italije, Portugala i Španjolske. Domaćin sastanka bila je Trgovinska i industrijska komora Soluna, a dogovorene su predstojeće aktivnosti, utvrđene projektnim planom: uspostava platforme na mrežnoj stranici projekta za povezivanje tvrtki dobitnika inovacijskih vaučera iz spomenutih zemalja te obavješćivanje zainteresiranih o projektnim događajima, održavanje još dva webinara i odvijanja road showova u pojedinim zemljama radi promidžbe i objave rezultata projekta.

Vanjski stručnjaci predstavili su tvrtke dobitnike vaučera i šestomjesečne projekte koje su provele u suradnji s tvrtkama Pružateljima znanja. Preostalo je, nakon obavljene kontrole, još plaćanje računa Pružateljima znanja za usluge izvršene tvrtkama dobitnicama vaučera, što će obaviti projektni partneri tvrtkama sa svojih područja.

Na prijedlog vodećeg partnera, usuglašena je i namjera podnošenja zahtjeva za produženje projekta Upravljačkom tijelu programa Interreg Mediteran za još tri mjeseca radi dovršenja planiranih aktivnosti. Projekt bi, u slučaju da to bude odobreno, potrajao do 31. listopada. Idući sastanak Upravljačkog odbora, prije završnog u Sevilli, najavljen je za kraj travnja ili početak svibnja u Tirani.