Otvorena suvremeno opremljena vinarija Kostanjevec

U Lukovcu u Općini Rasinja 17. je svibnja svečano otvorena suvremena vinarija  Kostanjevec, s novim moderno opremljenim podrumom, degustacijskom dvoranom, punionicom, skladišnim prostorom, malim priručnim laboratorijem te velikim restoranom za stotinjak i više gostiju.

Graševina vinarije Kostanjevec ove godine nosi prestižnu titulu Županova vina i titulu Gradonačelnikova vina, a na Decanteru u Londonu osvojila je srebro, što je nastavak izvrsnih rezultata koje vina postižu na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Domaćin Goran Kostanjevec zahvalio je svima koji su pridonijeli otvaranju vinarije, prije svega svojoj obitelji, prijateljima i poslovnim partnerima. Vinogradi obitelji Kostanjevec protežu se na 12,5 hektara, a za gradnju prve faze vinarije koristili su europska sredstva iz pretpristupnog programa IPARD, a novootvoreni prostor sufinanciran je sredstvima Vinske omotnice.  Dodao je da je ponosan što su njihova vina ocijenjena vrhunskim te da će se vinarija, uz najsuvremeniju opremu, nastaviti razvijati u tom smjeru.

Svečanom otvorenju prisustvao je direktor ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj i tajnica Grupacije vinara pri ŽK Koprivnica Suzana Operman.

 

Kontakti

  • Suzana Operman Viši stručni suradnik Tel: +385 48 674 563 Email: soperman@hgk.hr