Vrijeme održavanja: 06.02.2019.

''HGK – Županijska komora Split partner je Adriatic Gastro Showu od njegovih početaka, a ove godine u sklopu sajma organiziramo međunarodni panel o ruralnom turizmu, kako bismo aktualizirali ovu temu i otvorili put jačeg razvoja toga značajnog i još nedovoljno razvijenog segmenta turizma koji nam pruža mogućnosti za obogaćenje turističke ponude i produljenje sezone'', rekao je prigodom otvorenja sajma Adriatic Gastro Show predsjednik ŽK Split Joze Tomaš

Peti međunarodni festival gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show, koji je svečano otvoren 6. veljače u splitskoj Spaladium Areni, okupio je na 12.000 četvornih metara više od 670 izlagača iz 17 zemalja.

Na sajmu se predstavlja cjelokupan turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga, a karakterizira ga i bogat popratni program – kulinarski showovi i natjecanja, prezentacije i stručna predavanja.

Međunarodni panel Ruralni turizam 365 Splitsko-dalmatinske županije, u organizaciji ŽK Split, održat će se u sklopu sajma u petak, 8. veljače, u 11 sati. Na njemu će sudjelovati predstavnici Ministarstva turizma, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, turističkih zajednica Istre, Sinja i Imotskog, putničke agencije Novasol, Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo, LAG-a Adrion te talijanske konzultantske tvrtke SL&A Turismo e Territori.

otvaranje Adriatic Gastro Show 2019.JPG

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara; Izvor: HGK

Uz direktora sajma Stipu Šamiju, prigodnim su se riječima na otvorenju obratili i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, a sajam je službeno otvorio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. 

Govornici su redom naglasili važnost suradnje i zajedničkog rada kao preduvjeta za postizanje rezultata i uspjeha te veliki gospodarski značaj ovog sajma, koji početkom veljače, izvan sezone, okuplja u Splitu respektabilan broj izlagača i gostiju.