Objavljeno: 04. 11. 2015. , Ažurirano: 08. 09. 2016.

U HGK Županijskoj komori Sisak tijekom studenog 2015. godine održan je petodnevni program osposobljavanja „Izazovi u razvoju karijere osoba 50+“u okviru projekta „Starost je učinkovita – razvoj i implementacija inovativne metodologije za razvoj ljudskih resursa i jačanje zapošljavanja starijih osoba „ (AGE is EFFECTIVE).
 
Trening program bio je namijenjen stručnjacima u odjelima za ljudske resurse, savjetnicima za zapošljavanje te stručnjacima za edukaciju starijih osoba, a kako bi oni postali „promotori starije radne snage“. Navedenom programu se odazvalo dvadesetero polaznika, među kojima su bili i savjetnici Zavoda za zapošljavanje te predstavnici pučkih otvorenih učilišta s područja Sisačko-moslavačke županije.
 
Polaznici osposobljavanja ovim su se putem na interaktivan način upoznali s EU i nacionalnim propisima vezanima za upravljanje dobno raznolikom radnom snagom, s modelima upravljanja osobama 50+ u svrhu poboljšanja njihove radne sposobnosti, zatim s potencijalnim strategijama i mjerama za upravljanje razvojem zaposlenika, s promjenama na tržištu rada te procesima planiranja i savjetovanja na području razvoja karijere starijih od 50 godina. Osim teorijskih predavanja, polaznici su sudjelovali i u grupnim radionicama te su upoznati s primjerima dobrih praksi iz uspješnih zemalja i organizacija.
 
Trening program su vodili stručnjaci Ekonomskog instituta Maribor – Centra za razvoj ljudskih resursa te Fundacije PRIZMA Maribor.
 
Projekt „Starost je učinkovita„ (AGE is EFFECTIVE) financira Europska unija u okviru natječaja „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“. Opći je cilj projekta promicanje zapošljavanja starije radne snage i jačanje njihove konkurentnosti na tržištu rada u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nositelj projekta je Fundacija PRIZMA iz Slovenije, a partneri u projektu su Razvojna agencija SI-MO-RA d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak i Ekonomski institut Maribor – Centar razvoja ljudskih resursa.
 
Aktivnosti projekta „Starost je učinkovita“ nastavljaju se početkom sljedeće godine trening programima za starije nezaposlene i za zaposlene osobe.

Više informacija o EU projektu 'Age is Effective' potražite na www.ageiseffective.eu.