Vrijeme održavanja: 24.11.2020.

e-komunikacija, podjela i pripajanje, stečaj i likvidacija

Objavljeno: 16. 11. 2020. , Ažurirano: 17. 11. 2020.

Novi informator organizira online seminar Novine i sporna pitanja kod registracije trgovačkih društava. Seminar se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Seminar se održava u utorak, 24. studenoga u 10 sati putem platforme za online konferencije Livestorm. Predviđeno trajanje seminara je dva i pol sata.

Svrha e-seminara je pojasniti specifičnosti i razmotriti probleme u praksi vezane za osnivanje i registraciju trgovačkih društava, statusne promjene, način odvijanja elektroničke komunikacije, stečajni i likvidacijski postupak te aktualnu sudsku praksu u pogledu navedenih pitanja.

E-seminar namijenjen je odvjetnicima, korporativnim pravnicima, sucima, javnim bilježnicima, pravnim zastupnicima i osnivačima trgovačkih društava kao i pravnicima i zastupnicima pravnih osoba u vlasništvu Republike Hrvatske i/ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Predavači:

  • Mićo Ljubenko, odvjetnik iz Zagreba, član raznih radnih skupina za izradu zakona, autor više stručnih članaka te praktičar s dugogodišnjim iskustvom u praksi, a posebno u savjetovanju u vezi s osnivanjem trgovačkih društava i pripremom potrebnih dokumenata za osnivanje trgovačkih društava, pripremi i savjetovanju o organizaciji glavnih skupština trgovačkih društava i dokumenata potrebnih za statusne promjene trgovačkih društava, poslovnika o radu uprave, nadzornog odbora te u zastupanjima u postupcima upisa u sudski registar.  
  • Željka Bregeš, predsjednica registarskog odjela na Trgovačkom sudu u Zagrebu s dugogodišnjim iskustvom, predavačica i autorica  više stručnih članaka iz domene svoga područja rada

Program:

Mićo Ljubenko, odvjetnik iz Zagreba

Sadržaj društvenog ugovora
Specifičnosti kod određivanja i upisa predmeta poslovanja
Obveza dostave adrese elektroničke pošte
Rješenje o upisu u sudski registar
Upis promjene osobnih podataka
Otvorena pitanja kod podjele društva
Provedba podjele društva
Provedba pripajanja društva
Dokumentacija koja se prilaže prijavi u sudski registar
Pitanje roka za podnošenje prijave na sudski registar
Postoji li rok koliko stare moraju biti isprave?
Upis stečajne mase u sudski registar
Istupanje i isključenje člana društva
Primjeri sudske prakse


Željka Bregeš, sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu

Osnivanje trgovačkog društva na daljinu
Elektronička komunikacija na trgovačkim sudovima
Problematika likvidacijskog postupka
Upis podjele društva
Upis pripajanja društva
Prijava na sudski registar i potrebna dokumentacija
Problemi u praksi

Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru putem poveznice.

Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudioniku e-mailom dostaviti registracijski link za sudjelovanje na e-seminaru. Sudionici mogu postaviti pitanja tijekom održavanja e-seminara, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte seminari@informator.hr

Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 500,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.

Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348, poziv na broj: 01-241120–OIB PLATITELJA, najkasnije do 23.11.2020.

Pogodnost za pretplatnike:

  • Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2020., plaćaju kotizaciju u iznosu 425,00 kn (PDV uključen) po sudioniku. Za pretplatnike Informator Ultimate paket pristup e-seminaru je besplatan.
  • Pogodnost za članove HGK: Članovi HGK plaćaju kotizaciju u iznosu 425,00 kn (PDV uključen) po sudioniku. Pri prijavi je potrebno u komentarima naznačiti "član HGK" i u rubrici JESTE LI PRETPLATNIK? "Da". 

Dodatne informacije:
tel: 01/4095-024
mail: seminari@informator.hr