Online HACCP radionica o sigurnosti hrane, 13. lipnja
Izvor: Shutterstock
Online HACCP radionica o sigurnosti hrane, 13. lipnja
Objavljeno: 12. 04. 2023. , Ažurirano: 15. 01. 2024.
Izvor: Shutterstock
Radionica je popunjena. Sljedeća radionica će se održati u trećem ili čevrtom kvartalu 2023. godine, a o točnom datumu održavanja možemo Vas obavijestiti na Vašu mail adresu.
Ako ste zainteresirani za sljedeću HACCP radionicu molimo da Vaš interes iskažete na mail obrazovanje@hgk.hr u kojem je potrebno navesti sljedeće: naziv poslovnog subjekta, ime i prezime polaznika i mail adresa.
Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira online HACCP* radionicu, koja će se održati u utorak, 13. lipnja, u 10 sati.
Na radionici će sudionicima biti predstavljeni propisani uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja propisanim uvjetima te s primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.
Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, sudjelovanje je uključeno u članarinu, dok je za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice cijena 53 EUR + PDV po polazniku.
Nakon što se prijavite obrascem u nastavku teksta, kontaktirat će vas Odjel za obrazovanje HGK i putem e-pošte vam dostaviti predračun.
Molimo da se svaki polaznik prijavljuje zasebno i sa svoje e-adrese kako bismo nakon završene edukacije mogli dostaviti elektroničku potvrde o sudjelovanju.
HACCP radionica namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao propisanu obvezu povezanu s odredbama Zakona o hrani te svima zainteresiranima koji na bilo koji način sudjeluju u provedbi toga zakonskoga okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu.
Predavači na HACCP radionici su Zrinka Dugonjić Odak i Vlatka Tomašić.
Prijava sudjelovanja je obavezna obrascem u nastavku teksta, najkasnije do petka, 9. lipnja, do 12 sati.
Prilikom prijave, u obrascu možete postaviti pitanje kako bi se predavači mogli bolje pripremiti za odgovore. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.
Molimo vas da nam javite ako odustanete od sudjelovanja na radionici nakon što ste se već prijavili kako bismo oslobodili prostor za one koji žele sudjelovati, a ne uspiju se prijaviti.
UVJETI OTKAZIVANJA: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu obrazovanje@hgk.hr, najkasnije do petka, 9. lipnja u 12 sati. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć.
Polaznicima koji su se prijavili na edukaciju, a nisu otkazali svoje sudjelovanje na e-adresu obrazovanje@hgk.hr, najkasnije do petka, 9. lipnja u 12 sati, kotizacija će biti naplaćena (za članice koje plaćaju članarinu kroz konzumaciju članarine, dok za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK i ostalim nečlanicama bit će ispostavljen račun).
Prijavom za sudjelovanje na edukaciji polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.
HACCP radionica dio je Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom.
*HACCP (čita se "hassap") engleska je kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Definiraju ga kao proces analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka koji obuhvaća niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem – osiguravanjem zdravstveno ispravne hrane. Najjednostavnije se može reći da je HACCP zapravo sustav samokontrole, ali i sustav kvalitete kojim osiguravamo neškodljivost hrane. Sustav postoji od 1959. godine kada su ga kreirali radi stvaranja sigurne hrane za NASA-ine astronaute.
Program
Vrijeme | Aktivnost |
---|---|
13.06.2023 | |
09:45 - 10:00 | Registracija sudionika |
10:00 - 10:10 | Pozdravni govor |
10:10 - 11:30 | Propisani okvir i preduvjeti |
11:30 - 12:15 | Stanka |
12:15 - 13:45 | Uspostava sustava sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima |
13:45 - 14:30 | Pitanja i odgovori |