Objavljeno: 14. 12. 2017. , Ažurirano: 15. 12. 2017.

Događanje organizira Ministarstvo poljoprivrede s namjerom poticanja konstruktivne rasprave i razmjene mišljenja ključnih dionika u lancu doniranja hrane, a sve sa ciljem definiranja glavnih smjernica za razvoj nacionalne politike za unapređenje sustava doniranja hrane u Republici Hrvatskoj.

Sprečavanje nastanka otpada od hrane integralni je dio novog Paketa kružne ekonomije Europske komisije i tema je kojoj se na razini EK posvećuje velika pažnja. U suradnji s industrijom, potrošačkim i drugim udrugama te stručnjacima iz prehrambenog sektora i zemalja članica, EK analizira mogućnosti kako smanjiti otpad od hrane, a istovremeno ne ugroziti sigurnost hrane.

Ovoj se temi posvećuje sve veća pažnja i u Hrvatskoj. Doniranje hrane jedna je od mjera u okviru prevencije nastanka otpada od hrane, a ovaj okrugli stol centralni je događaj aktivnosti vezanih za doniranje hrane u RH u ovoj godini.

Vjerujemo da ćete prepoznati važnost ove teme te iskoristiti priliku da saznate više o postojećim praksama i planiranim aktivnostima na području doniranja hrane. Sudjelovanje možete potvrditi na e-mail poljoprivreda@hgk.hr do ponedjeljka, 18. prosinca, do 11 h.

Program okruglog stola je u pratećim dokumentima. Sudjelovanje na okruglom stolu se ne naplaćuje.