Vrijeme održavanja: 24.10.2019.

Objavljeno: 09. 10. 2019. , Ažurirano: 09. 10. 2019.

ICCrA – Institut za Compliance, Criminal Compliance i Anti-Money Laundering i Lider pozivaju na okrugli stol Compliance Officer: uloga i dužnosti, koji će se održati u četvrtak, 24. listopadau 11 sati, u Hilton Garden Inn Zagreb, na adresi Radnička cesta 21, u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Sve rašireniji pojam compliencea definira se kao osobina uprave koja podrazumijeva pridržavanje zakonodavnih odredbi i gospodarskih smjernica.

Na okruglom stolu odgovarat će se na ova pitanja:

  • Koja je uloga Compliance Officera, koja je njegova pozicija u strukturi društva u odnosu na upravu i nadzorni odbor?
  • Koje su uloge i dužnosti Compliance Officera i kako je to riješeno na razini europskih zakonodavstava i kako bi trebalo biti u Hrvatskoj?
  • Kako je postavljena struktura Compliance u domaćim tvrtkama poput King ICT te u Siemensu i drugim multinacionalnim tvrtkama?
  • Kakva su iskustva Compliace Officera u različitim sektorima i zašto vrijedi sintagma da ne postoji univerzalno rješenje?
  • S kojim problemima se najčešće susreće Compliance Officer?

Program je ponajprije namijenjen stručnjacima koji se bave complianceomzatim risk-menadžerima, audit-specijalistima, pravnicima i svima koji žele uvesti ovaj učinkoviti alat u svoje poslovanje.

O ovoj temi na panelu će govoriti domaći i strani stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u complianceu. Oni će predstaviti primjere dobre prakse te institucije na koje se može osloniti pri implementaciji.

Organizator panela je ICCrA – Institut za Compliance, Criminal Compliance i Anti-Money Laundering. Institut ima za cilj upoznavanje javnosti s complianceom kao praksom i iskušanim mehanizmom samopomoći u jačanju pravne sigurnosti. Pritom je posebno usmjeren na gospodarstvo i kompanije koji djeluju i na drugim tržištima, što nameće potrebu unificiranoga legislativnog okvira djelovanja za sve gospodarske subjekte.

Program je dostupan ovdje, a više informacija možete saznati ovdje.

Kotizacija za sudjelovanje se ne naplaćuje, ali je registracija obavezna. Prijave su moguće putem online prijavnice, a sve upite povezane uz samo događanje možete uputiti na e-adresu konferencije@lider.media.