Vrijeme održavanja: 15.04.2016.

Objavljeno: 15. 04. 2016. , Ažurirano: 08. 09. 2016.

U HGK Županijskoj komori Sisak 15. travnja 2016. godine održana je završna radionica za nezaposlene osobe starije od 50 godina, a u okviru projekta Starost je učinkovita – razvoj i implementacija inovativne metodologije za razvoj ljudskih resursa i jačanje zapošljavanja starijih osoba (Age Is Effective). Cilj je radionice bio poboljšati zapošljivost i doprinijeti većoj participaciji ljudi starijih od 50 godina na tržištu rada.

Na ovaj način nastoji se pomoći starijim osobama da se lakše snalaze u novim promijenjenim okolnostima na tržištu rada te da se na taj način lakše zaposle. Naime, provedena analiza ukazala je na izrazito negativne trendove na tržištu rada Sisačko-moslavačke županije. Uz jaku depopulaciju, Sisačko-moslavačka županija suočava se i s problemom starenja stanovništva, što kao posljedicu ima velik broj starijih nezaposlenih osoba, kao jedne od najugroženijih skupina na tržištu rada.

Nositelj je projekta Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA (Zaklada za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja PRIZMA) iz Maribora, a partneri su u projektu Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, HGK Županijska komora Sisak i Ekonomski institut Maribor.

Vrijednost projekta financiranog iz Europskoga socijalnog fonda jest 189.704,30 eura, od čega 5,04 posto iznosa sufinanciraju projektni partneri. Projekt je započeo 17. veljače 2015. godine, trajat će 17 mjeseci, a njegov je cilj osnaživanje kompetitivnih sposobnosti starije radne snage na tržištu rada i poticanje njihova zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt uključuje transnacionalnu razmjenu iskustava i ostvarenje inovativne metodologije za razvoj ljudskih resursa te osnaživanje zapošljavanja starije radne snage.