Objavljeno: 18. 11. 2016. , Ažurirano: 18. 11. 2016.

Na izbornoj sjednici Odbora za rizike Udruženja banaka HGK održanoj 17. studenoga u Hrvatskoj gospodarskoj komori, za predsjednicu Odbora na mandat od četiri godine izabrana je Ana Belamarić, izvršna direktorica Sektora upravljanja rizicima Hrvatske poštanske banke, a za zamjenika predsjednika izabran je Ivan Cvitan, izvršni direktor Kontrole rizika iz Addiko Banka. Na sjednici se raspravljalo o područjima od interesa za članove Odbora, predložili su teme za rad Odbora u 2017. godini te su dogovorili održavanje sljedeće sjednice u siječnju iduće godine.

Vanja Dominović, pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK, uvodno je članovima Odbora predstavila usluge koje HGK pruža svojim članicama, istaknuvši važnost HGK u povezivanju financijskih institucija s gospodarstvenicima, u čemu značajnu ulogu ima nedavno održana konferencija Dan hrvatskih financijskih institucija, koja je okupila više od 300 sudionika, predstavnika financijskih institucija, regulatornih  agencija, resornih ministarstava i gospodarstvenika. Istaknula je uspješnu suradnju s mjerodavnim institucijama i državnim tijelima po svim pitanjima od interesa za Udruženje, osobito u dijelu donošenja novih ili izmjene postojećih zakonskih i podzakonskih akata.

Predstavljene su aktivnosti Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize, a posebice su istaknute one u vezi s projektima financijske pismenosti, edukaciju za članice te mogućnost sudjelovanja u gospodarskim izaslanstvima. Također, HGK predsjeda Hrvatskim SEPA forumom čiji je glavni zadatak promocija SEPA platnih usluga te informiranje i edukacija korisnika platnih usluga, a u suradnji s bankama i kartičnim kućama od 2000. godine vodi se statistika kartičnog poslovanja u RH.