Vrijeme održavanja: 18.11.2019.

Objavljeno: 18. 11. 2019. , Ažurirano: 19. 11. 2019.

U ŽK Virovitica 18. studenoga održana je sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Virovitica, koju je otvorio i vodio njen predsjednik Zlatko Pleša. Predstavljeno je aktualno stanje gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2018. godini te istaknuto kako su gotovi svi važni ekonomski pokazatelji, poput prihoda, dobiti ili investicija u novu dugotrajnu imovinu, ostvarili znatni rast u odnosu na 2017. godinu.

Ujedno su se svi prisutni članovi Gospodarskog vijeća očitovali o trenutnoj specifičnoj problematici u djelatnostima u kojima su njihove tvrtke, te su dali prijedloge za rješenje istih. Županijska komora će o aktualnim problemima u gospodarstvu Županije obavijestiti nadležne sektore i službe HGK, radi njihova što bržeg rješavanja.

Na sjednici su članovi Gospodarskog vijeća upoznati s trenutnim stanjem projekta HGK Digitalna komora te su pozvani da se registriraju na stranicu Digitalne komore.

Na kraju sjednice, članovi Gospodarskog vijeća donijeli su odluku o dodjeli Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama Virovitičko-podravske županije za 2018. godinu i to u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki. Priznanja za najuspješnije tvrtke, kao i svake godine, bit će uručena nagrađenima na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća koja će biti organizirana sredinom prosinca.