Vrijeme održavanja: 21.04.2021.

Objavljeno: 23. 04. 2021. , Ažurirano: 23. 04. 2021.

Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG – Ogranak Istra i HGK – Županijska komora Pula organizirali su 21. lipnja online radionicu Kako se nositi sa stresom i kako prevladati današnje izazove. Radionicu je održala Vanja Prvulović, a moderatorica je bila predsjednica Udruge KRUG – Ogranak Istra Gordana Restović. Sudionice edukacije pozdravila je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, koja je istaknula važnost radionica na kojima se mogu dobiti savjeti struke koji su posebno važni u u današnjim vremenima kada je sve teže nositi se sa stresom i pronaći balans između pozitivnih stvari i stresa u životu. Predsjednica HGK - ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić u uvodnom obraćanju istaknula je kako je Komora Pula uz podršku Društva psihologa Istre još 2014. godine pokrenula cikluse edukacije o poduzetničkom učenju "Psihologija za gospodarstvenike".

U doba korone poduzetnicima su na raspolaganju brojne online edukacije, a dosadašnja praksa pokazala je kako takve edukacije imaju kontinuitet održavanja i poduzetnici ih u velikom broju prate. Svoju podršku ovakvim aktivnostima dale su zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Dragica Jerkov, potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj, koji su i same sudjelovale na radionici koja je okupila 50-ak sudionica. 

Na radionici je Prvulović govorila o izvorima stresa, životnom uspjehu, balansiranju između raznih životnih aspekata, o kratkoročnom i dugoročnom upravljanju stresom, te navela niz praktičnih savjeta za prevladavanje izazova. Sudionice edukacije složile su se kako je stres danas neizbježan naročito u poslovnom okruženju. Nemoguće je u potpunosti ukloniti stres, no održati ga pod kontrolom i njime upravljati svakako je moguće, zaključeno je na radionici.