Vrijeme održavanja: 13.11.2019.

Objavljeno: 14. 11. 2019. , Ažurirano: 14. 11. 2019.

Proširena sjednica Strukovne grupe turizma ŽK Vukovar održana je u srijedu, 13. studenoga, u 12 sati, na adresi Zmajeva 1 u Vukovaru.

Na sjednici se raspravljalo po sljedećem dnevnom redu: dogovor oko ponude za dovođenje turista s mora na jednodnevne i dvodnevne izlete u našu županiju, reorganizacija strukovne grupe – izbor članova, predsjednika i zamjenika strukovne grupe, usvajanje poslovnika, najava – Turistički forum kontinentalne Hrvatske u 2020. godini. te prijedlog tema za edukacije/radionice u sektoru turizma i razno.

Kada je riječ o ponudama, dogovoreno je da će ŽK Vukovar objediniti ponude koje dostave pružatelji turističkih usluga te ih proslijediti na sve relevantne korisnike.

U skladu s istekom mandata Vijeća te predsjednika i zamjenika Vijeća strukovne grupe turizma jednoglasno je izabrano Vijeće strukovne grupe turizma koje čine: HVL d.o.o., Gem d.o.o., Aca d.o.o., V.E.M.S. d.o.o., Čazmatrans Vukovar d.o.o. PA Vukovar, VU LIFE centar d.o.o. , Polet d.o.o. Putnička agencija, Toka-promet d.o.o., Compakt j.d.o.o.. Za predsjednicu Vijeća strukovne grupe izabrana je Kristina Dukanović iz tvrtke Gem d.o.o. Vinkovci, a za zamjenice predsjednice izabrane su Željka Kovčalija iz tvrke Toka-promet d.o.o. – Hotel Dunav Ilok i Radmila Duma iz tvrtke Aca d.o.o. Tordinci. Na sjednici je usvojen i poslovnik o radu strukovne grupe turizma ŽK Vukovar.

Na sjednici je najavljen Turistički forum kontinentalne Hrvatske u organizaciji HGK Županijske komore Vukovar i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske koji je planiran krajem travnja ili početkom svibnja 2020. godine. Za sada dogovorena tema je: Tematske rute. Svi nazočni pozvani su da se uključe u organizaciju i doprinesu što kvalitetnijem održavanju Foruma.

Doneseni su i prijedlozi za edukacije u turističkom sektoru prema kojima treba provjeriti zainteresiranost i organizirati ih u narednom razdoblju.

Nazočni su upoznati s akcijama Kupujmo hrvatsko za 2020., natječajem Znakovi kvalitete HGK, te u kratkim crtama s  projektom Digitalna komora. 

IMG_20191113_121701.jpgSudionici događanja; Izvor: HGK