Vrijeme održavanja: 27.06.2019.

Objavljeno: 28. 06. 2019. , Ažurirano: 28. 06. 2019.

U četvrtak, 27. lipnja, održana je proširena sjednica Strukovne grupacije za graditeljstvo i industriju građevinskog materijala ŽK Bjelovar u suradnji s Cehom graditelja Obrtničke komore Bjelovar.

Prema dnevnome redu proširene sjednice koju je otvorio predsjednik strukovne grupe Dragutin Kostanjšek, pregled financijskih rezultata poslovanja graditeljstva i industrije građevinskog materijala Bjelovarsko-bilogorske županije u prošloj godini nazočnim predstavnicima građevinskih tvrtki i obrta prezentirao je tajnik strukovne grupe Miljenko Juratovac. Pokazatelji poslovanja u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu su pozitivni, što upućuje na zaključak o oporavku ove grane gospodarstva.

Potom je Dijana Varlec, više stručna savjetnica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša, održala prezentaciju o gospodarenju građevinskim otpadom i odgovarala na pitanja predstavnika građevinskih tvrtki i obrta, a Milenko Radošević iz tvrtke Radošević d.o.o. koja se bavi zbrinjavanjem i reciklažom građevinskog otpada u Bjelovaru predstavio je usluge tvrtke i pozvao nazočne građevinske poduzetnike na suradnju.

U nastavku sjednice je predsjednik Ceha graditelja Obrtničke komore Bjelovar Ivan Marković izložio svoja mišljenja i stajališta o novom zakonu o graditeljstvu te pozvao nazočne na raspravu o praktičnoj provedbi, odnosno primjenjivosti tog zakona u praksi. Raspravljalo se i o problemu nedostatka radne snage u građevinskoj struci te nužnim promjenama u školskom sustavu kako bi se u bliskoj budućnosti osiguralo dovoljno mlade, za građevinske poslove školovane radne snage.