Objavljeno: 11. 05. 2018. , Ažurirano: 14. 05. 2018.

U Zagrebu je 10. svibnja održana 10. Međunarodna konferencija o kontrolingu: Kontroling i upravljanje nabavom, koju je organiziralo Altius savjetovanje d. o. o. Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, Ministarstva financija i Hrvatske gospodarske komore, a privukla je stručnjake koji se bave kontrolingom i javnom nabavom iz javnog i privatnog sektora.

Cilj je ovogodišnje konferencije odgovoriti na pitanje je li kontroling mit ili učinkoviti instrument povećanja konkurentnosti gospodarstva. Na to je pokušalo odgovoriti desetak domaćih i stranih eksperata, a posebnu su pozornost privukle prezentacije predstavnika tvrtke ZER iz Turske, vodeće svjetske tvrtke za upravljanje nabavom i zalihama, koja je dio Koç Holdinga.

Predstavljeno je i na koji je način Hrvatska gospodarska komora implementirala kontroling kroz informatički upravljački sustav te alate kontrolinga: planiranje, monitoring i kvartalni sustav izvještavanja, te prognoziranje (tzv. rolling forecasts).

Predstavljeno je i Poslovno učilište Altius koje ima programe iz područja kontrolinga, financija, poreza, nabave, ljudskih potencijala, zdravstva i prava. Programi se odnose na jednogodišnja usavršavanja, a odobrilo ih je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Konferenciju je uime HGK pozdravio Zlatan Fröhlich, predsjednik Komore Zagreb, uime Ministarstva financija Ana Zorić, glavna savjetnica ministra financija, a zapaženo izlaganje o teoriji igara i kontrolingu imao je Robert Kopal, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova.