Vrijeme održavanja: 06.09.2019. - 08.09.2019.

Uz potporu HGK, Microsoft Community, Project Management Institute Hrvatska, Osijek Software City i Poduzetnički inkubator BIOS održali su jedanaesto izdanje KulenDayz konferencije od 6. do 8. rujna, u osječkom Rektoratu, u Tvrđi. Događanje je privuklo više od 700 sudionika, a tijekom više od 80 besplatnih predavanja posjetitelji su mogli saznati što je novo u svijetu informatičkih tehnologija te razmijeniti iskustva s kolegama u ležernom formatu predavanja bez interneta i projektora. Na konferenciji je bilo riječi i o naprednom razvoju aplikacija, cloud tehnologijama, bazama podataka, dizajnu i upravljanju projektima.

KulenDayz se u mnogočemu razlikuje od uobičajenih konferencija zbog svog stila. Program se održava i izvan klasičnih konferencijskih dvorana, sudionici mogu sami oblikovati sadržaje u open session formatu, a mnoga se predavanja održavaju prema metodi Chalk&Talk – kako je već objašnjeno, bez projektora i interneta. Ta je metoda rijetka i neuobičajena za informatičke stručnjake, ali su je sudionici KulenDayza jako dobro prihvatili jer omogućuje više interakcije, utjecaja na tijek predavanja te izravnu komunikaciju.

Posebno je oblikovan program namijenjen djeci školskog uzrasta. Održao se 7. rujna 2019. u Domu tehnike od 9 do 15 sati. U suradnji s kolegama iz Školske knjige planirane su dvije paralelne radionice s cjelovitim digitalno-obrazovnim sadržajem: računalno razmišljanje i programiranje uz igre bez računala i na računalu, e-društvo, digitalna pismenost i komunikacija, informacije i digitalna tehnologija. Na zanimljiv način djeca su mogla isprobati nove alate za učenje, družiti se s vršnjacima i steći interes za IT.