Vrijeme održavanja: 03.12.2019.

Izborna sjednica Udruženja graditeljstva HGK održana je 3. prosinca 2019.

Objavljeno: 06. 12. 2019. , Ažurirano: 06. 12. 2019.

Na sjednici su izabrani predsjednik, zamjenici predsjednika i članovi Vijeća Udruženja te je usvojen novi Poslovnik o radu Udruženja graditeljstva.

Za predsjednika Udruženja izabran je Zlatko Sirovec iz tvrtke Tehnika d.d. iz Zagreba, a za zamjenike predsjednika izabrani su Nikša Musulin iz tvrtke Pomgrad inženjering d.o.o. iz Splita i Tvrtko Zlopaša iz tvrtke Dalekovod d.d. iz Zagreba.

U dosadašnjem radu Udruženje se bavilo rješavanjem problematike nedostatka i uvoza radne snage, suradnjom s nadležnim državnim tijelima na donošenju novih propisa, povećanjem konkurentnosti građevinskog sektora te administrativnim rasterećenjima.

Nakon izbora za predsjednika Udruženja, Zlatko Sirovec je u nekoliko glavnih točaka iznio osnovne konture Plana rada Udruženja u novom mandatnom razdoblju. Naglasak je stavio na nastavak suradnje s resornim ministarstvom, a najavio je da će Udruženje raditi na rješavanju i ostalih problema u graditeljstvu koji u proteklom mandatnom razdoblju Udruženja, zbog rješavanja značajnih pitanja (spomenuti nedostatak radne snage) nisu došli na dnevni red.