Vrijeme održavanja: 03.03.2020.

Objavljeno: 04. 03. 2020. , Ažurirano: 05. 03. 2020.

U sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju, u ŽK Bjelovar je 3. ožujka održana radionica za subjekte koji posluju s hranom životinjskog podrijetla.

Sudjelovalo je 23 predstavnika iz 11 subjekata u poslovanju hranom, koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao obvezu prema odredbama Zakona o hrani. 

Sudionicima radionice je Nevenka Gašparac, voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom HGK, predstavila zakonske uvjete u području sigurnosti hrane te obveze u poslovanju s hranom. Upoznati su s načinima udovoljavanja propisima te primjerima iz prakse kako bi izradili ili kontrolirali usklađenost vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.

Svi polaznici su po završetku radionice dobili potvrdu o sudjelovanju i iskazali zadovoljstvo organizacijom ove jednodnevne radionice u ŽK Bjelovar.