Vrijeme održavanja: 04.10.2019.

Objavljeno: 04. 10. 2019. , Ažurirano: 04. 10. 2019.

Sisački regionalni ured Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i HGK – Županijskom komorom Sisak, organizirao je edukaciju o Jedinstvenom registru domaćih životinja u petak, 4. listopada, u ŽK Sisak.

Edukaciju, koja je bila namijenjena stočarima s područja Sisačko-moslavačke županije, kako bi stekli znanja za samostalno označavanje i upisivanje vlastite stoke u Jedinstveni registar domaćih životinja, održali su djelatnici Ministarstva poljoprivrede – Uprava za stočarstvo i kvalitetu hrane, Služba za označavanje  i registraciju domaćih životinja.

Cilj sustava označavanja i evidencije domaćih životinja jest praćenje domaćih životinja od njihovog rođenja do kraja života. Osnovni razlozi uvođenja sustava su: kvalitetnija provedba mjera zaštite zdravlja ljudi i životinja od zaraznih i nametničkih bolesti, provedba uzgojno selekcijskog rada, ostvarivanje prava na državne potpore u poljoprivredi, kontrola prometa domaćih životinja, kontrola kakvoće stočarskih proizvoda i zaštita potrošača.