Vrijeme održavanja: 24.10.2018.

U sklopu EU projekta ECO-NautiNET u Županijskoj komori Pula 24. listopada održana je interaktivna edukacija i predstavljanje poslovne mreže ECO-NautiNET kao platforme za umrežavanje malih i srednjih poduzetnika iz nautičkog sektora Jadransko-jonske regije.

Pozivu se odazvao znatan broj predstavnika malih i srednjih tvrtki nautičkog sektora, koji su se u izlaganju Mojce Tavčar Benčić upoznali s ciljevima projekta i prednostima umrežavanja putem mreže ECO-NautiNET. Cilj je web-platforme, koja se razvija u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, digitalnim umrežavanjem objediniti sve relevantne informacije o malim i srednjim poduzetnicima, potpornim institucijama, istraživačkim i znanstvenim centrima iz nautičkog sektora Jadransko-jonske regije.

Denis Hrelja, voditelj projekta u Županijskoj komori Pula koja je organizirala događanje, istaknuo je kako se projektom želi pomoći malim i srednjim poduzetnicima da se internacionaliziraju te uključe u rad web-platforme koja će biti kreirana u skladu s njihovim potrebama. U konačnici, pomoći će im se u pronalasku partnera i novih tržišta te stjecanju novih znanja i iskustava.

Uz edukaciju poduzetnika održana je i zajednička radionica s brokerima mreže ECO-NautiNET na temu povezivanja brokera projektnih partnera, budućih administratora platforme s predstavnicima malih i srednjih poduzetnika. U sklopu dvodnevnih aktivnosti predstavnici brokera posjetili su Ustanovu Centar za istraživanje materijala Istarske županije Metris. 

Glavni nositelj projekta je Gospodarska komora Achaia iz Grčke, dok preostalih šest partnera dolazi iz Albanije, Italije, Slovenije te Hrvatske iz koje dolazi troje partnera. ŽK Pula partner je u EU projektu Podrška malim i srednjim poduzećima nautičkog sektora Jadransko-jonske regije – ECO-NautiNET. Ukupna vrijednost projekta iznosi 969.383,80 eura.

Cilj je projekta poboljšati međunarodnu konkurentnost i inovativnost malih i srednjih tvrtki u nautičkom sektoru inovativnim modelom poslovne mreže između tvrtki, sveučilišta i istraživača u višerazinskom pristupu.

ECO-NautiNET projekt je broj 398 koji je u sklopu INTERREG ADRION programa transnacionalne suradnje sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i IPA sredstava (IPA II).