Objavljeno: 26. 04. 2019. , Ažurirano: 29. 04. 2019.

U Hrvatskoj gospodarskoj Komori - Komori Zagreb 23. travnja održan je sastanak Predsjedništva i koordinatora radnih grupa Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Australijom. Predsjednik Vijeća, izvršni direktor za zapadnu Europu i prekomorska tržišta Podravke Marko Marić upoznao je nazočne s proteklim aktivnostima, posebno formiranjem radnih grupa Vijeća i podjelom na četiri podgrupe: Savjetovanje i nekretnine, Proizvodnja i IT, Turizam i usluge te Institucije.

Na sastanku se razgovaralo i o konkretnim projektima koji bi bili korisni tvrtkama zainteresiranim za suradnju s Australijom. Izneseni su prijedlozi o mogućnostima sudjelovanja na više sajmova u Australiji te organizaciji poslovne delegacije u Australiju 2020. godine.

Predsjednik HGK - Komore Zagreb Zlatan Fröhlich izvijestio je nazočne o tome da je poslana prijava za uključivanje Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Australijom u Australian Business in Europe Network - mrežu koja okuplja više organizacija diljem Europe sa zajedničkim ciljem povećanja i jačanja trgovinskih, investicijskih, poslovnih i diplomatskih veza Australije i Europe, te se očekuje pozitivan odgovor. Također je najavio posjet Jasona Collinsa, izvršnog direktora European Australian Business Councila, Hrvatskoj u rujnu ove godine te dolazak australske poslovne delegacije u Hrvatsku.