Vrijeme održavanja: 21.09.2021.

Okruglim stolom se obilježava četvrta obljetnica Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma EU i Kanade (CETA)

Objavljeno: 15. 09. 2021. , Ažurirano: 23. 09. 2021.

Europska komisija, u suradnji s Gospodarskom komorom Europske unije u Kanadi (EUCCAN), organizira okrugli stol za mala i srednja poduzeća (MSP) u utorak, 21. rujna, od 15 do 17 sati, kako bi se obilježilo četiri godine od stupanja na snagu Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma između EU i Kanade (CETA).

Ovo događanje je namijenjeno MSP-ima koji još ne izvoze svoje proizvode ili usluge u Kanadu, ali su zainteresirani za to te MSP-ima koja već izvoze u Kanadu, ali žele proširiti svoje poslovanje. Također, namijenjeno je i javnim tijelima, osobito onima koja sudjeluju u promicanju trgovine, kao i poslovnim udruženjima koja predstavljaju mala i srednja poduzeća zainteresirana za internacionalizaciju.

Sudionici događanja će čuti iskustva europskih tvrtki u iskorištavanju sporazuma za ulazak na kanadsko tržište i naučiti o mogućnostima koje stvara CETA, kao i dobiti praktične informacije od stručnjaka o tome kako iskoristiti dostupne alate, poput portala Access2Markets Europske poduzetničke mreže (EEN) i usluga nacionalnih tijela za promociju trgovine.

Više informacija, program događanja kao i prijavni obrazac za sudjelovanje su dostupni na webu Europske komisije. Rok prijave je petak, 17. rujna.