Objavljeno: 07. 01. 2016. , Ažurirano: 26. 06. 2016.

Vrijeme održavanja: 24.06.2016.


Hrvatsko gospodarstvo, temeljem članstva u NATO-u, ima otvorena vrata u svijet poslovanja i tržišnog natjecanja s najboljima. Vlada Republike Hrvatske pokrenula je projekt “Hrvatsko gospodarstvo i NATO”

Poziv Potpredsjednice HGK za graditeljstvo, promet i veze, gospođe Mirjane Čagalj tvrtkama članicama Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo:

Hrvatsko gospodarstvo,  temeljem članstva u NATO-u, ima otvorena vrata u  svijet  poslovanja i  tržišnog natjecanja s najboljima. Vlada Republike Hrvatske pokrenula je projekt “Hrvatsko gospodarstvo i NATO”. Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske kao nositelj Projekta usko surađuje s Ministarstvom obrane, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Misijom RH pri NATO-u te s Uredom Vijeća za nacionalnu sigurnost i Hrvatskom gospodarskom komorom.

Hrvatska gospodarska komora smatra svojom obvezom informirati poduzetnike o svim poslovnim mogućnostima pa tako i o onima koje mu pruža članstvo u NATO-u. Stoga Vas pozivamo da koristite sve informacije i kontakte koje Vam pruža HGK na internetskoj poveznici http://www.natonatjecaji.hr/ kako biste se što jednostavnije i na vrijeme upoznali s mogućnostima vezanim uz poslovanje s NATO savezom. Naša je preporuka da proučite mogućnosti koje Vam daje rubrika POSLOVNE MOGUĆNOSTI te da redovno pratite informacije na ovoj i na ostalim web podstranicama čiji se poveznice nalaze na spomenutoj stranici.

Ukoliko ste zainteresirani, pozivamo Vas da prijavite svoju e-mail adresu na koju želite primati informacije u rubriku PREDBILJEŽITE SE, kako bi Vam informacija pristigla na vrijeme. Prijava je potrebna, jer se pozivi za sudjelovanje u javnom nadmetanju kojeg raspisuje NATO dostavljaju na korištenje u službene svrhe i jer se ne objavljuju javno. Pristup podacima ove vrste omogućit će se samo onim tvrtkama koje se upišu u Registar gospodarskih subjekata zainteresiranih za sudjelovanje u NATO natječajima. Upis u Registar provodi se na temelju zahtjeva gospodarskog subjekta dostavljenog na odgovarajućem obrascu (Obrazac zahtjeva za upis u Registar).

Za sva dodatna pitanja, kao i informacije o postupku upisa u Registar, obratite se direktno pitanjem ili pak na adresu:

Hrvatska gospodarska komora, Centar za offset, NATO i investicije:

Tel. (01) 46 06 701, 46 06 705, fax. (01) 46 06 737, e-mail:nato@hgk.hr

Također, za one tvrtke koje to još nisu učinile, ističemo kako je za pojedine natječaje koje raspisuju sastavnice NATO potrebno ishoditi određene dokumente koje izdaje Ministarstvo gospodarstva. Navedeno se odnosi na Potvrdu o prikladnosti (Declaration of eligibility) i Sigurnosni certifikat (Security clearance). Napominjemo da, za razliku od nadležnih institucija u drugim državama članicama EU, pomoć pri provedbi ove procedure Hrvatska gospodarska komora za svoje članice za sada radi besplatno.

Izvor: hgk
Autor: HGK