Objavljeno: 03. 09. 2019. , Ažurirano: 09. 09. 2019.

Konferencija društava za uzajamno osiguranje CEE zemlje – nova prilika za rast? (eng. Mutual insurance conference: CEE countries – new market boost?) koju organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz partnerstvo Hrvatske gospodarske komore (HGK) održat će se 19. rujna na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ta će međunarodna konferencija okupiti brojne stručnjake iz zemalja srednje i istočne Europe te inozemne ugledne govornike. Cilj je na konferenciji raspraviti o razvojnim perspektivama društava za uzajamno osiguranje u zemljama srednje i istočne Europe te njihovom suvremenom poslovnom okružju. Društva za uzajamno osiguranje jedan su od oblika pružatelja osiguranja koji na razvijenim osiguravateljnim tržištima zauzima oko 25 posto tržišta. U zemljama srednje i istočne Europe ona su podrazvijena ili nisu u potpunosti razvijena, što je uostalom i primjer Republike Hrvatske.

Uz dionička društva za osiguranje, postojanje društava za uzajamno osiguranje pridonijelo bi nižim premijama osiguranja, specijalizaciji, razvoju lokalne zajednice te većoj konkurenciji i financijskoj stabilnosti. Za razvoj uzajamnih osiguravatelja pogodne su šire skupine potrošača koje povezuje neka zajednička karakteristika/interes poput teritorijalne pripadnosti, pripadnosti većem sindikatu ili poslodavcu do potrebe za određenom vrstom osiguranja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Broj mjesta je ograničen, a sve informacije o konferenciji i prijava dostupni su na https://mutualsnetwork.com/. Konferenciju su podržali brojni međunarodni i domaći partneri.