„Klimatske promjene u Hrvatskoj: što možemo i moramo poduzeti?“


Objavljeno: 25. 04. 2019. , Ažurirano: 22. 05. 2019.


Pozivamo vas na skup „Klimatske promjene u Hrvatskoj: što možemo i moramo poduzeti?“ koji će se održati 23. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u Velikoj vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Uvodničari u temu su Sasja Beslik, direktor Održivih ulaganja u Nordea grupi, prof.dr.sc. Branko Grisogono, redoviti profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Matija Hlebar, voditelj Održivog razvoja u Podravci.

Na panelu će nam se pridružiti i Marija Šćulac Domac, direktorica Sektora zaštite okoliša i energetike HGK, dr. sc. Ivan Güttler, klimatolog iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, Tanja Rudež, novinarka Jutarnjeg lista i Franka Logarić, organizatorica prosvjeda učenika za klimu. Uz pitanja iz publike oni će uz pomoć moderatora Amara Causevica  istraživača u polju klimatskih promjena i financija iz Švedske kraljevske akademije znanosti detaljnije razmotriti na koji način klimatske promjene već utječu na Hrvatsku te što možemo i moramo poduzeti kako bismo se pravovremeno suočili s njima.

Skup zajednički organiziraju Podravka i Zajednica za društveno odgovorno poslovanje HGK, a organizira se u okviru nove suradničke platforme Hrvatske gospodarske komore HGK_COR AKCELERATOR, čiji je cilj ubrzati promjene na ostvarenju 17 globalnih ciljeva UN-a u Hrvatskoj. Odgovor na klimatske promjene je 13. cilj održivog razvoja. 

Ljubazno molimo da svoje sudjelovanje potvrdite putem obrasca u nastavku, najkasnije do 22. svibnja.

Program skupa možete naći ovdje.

1920 1080 hgk cor.png