Vrijeme održavanja: 06.06.2018.

Objavljeno: 23. 04. 2018. , Ažurirano: 28. 11. 2018.

Hrvatska gospodarska komora organizirala je 6. lipnja Croatia Supply Day, događaj čiji je cilj bio omogućiti hrvatskim izvoznicima susret s potencijalnim partnerima/kupcima iz inozemstva.

Budući da je tvrtka Kingfisher trenutno u potrazi za novim dobavljačima iz Republike Hrvatske, Sektor za međunarodne poslove i EU HGK organizirao je sastanke predstavnika tvrtke Kingfisher s predstavnicima 18 hrvatskih tvrtki dobavljača/izvoznika koji bi se uključili u projekte planirane za 2018. i 2019. godinu.

Kingfisher je međunarodna grupacija trgovina za opremanje domova i poslovnih prostora. Sjedište tvrtke je u Londonu, a prisutni su u Rusiji, Turskoj i u 10 zemalja širom Europe te imaju više od 1200 trgovina i više od 75.000 djelatnika, a broj kupaca doseže šest milijuna. Njihovi brandovi su B&Q, Castorama, Brico Dépôt, Screwfix i Koçtas, a djeluju i putem web-trgovina.

Predstavnici hrvatskih tvrtki koji su sudjelovali na individualnim sastancima izrazili su veliko zadovoljstvo organizacijom sastanaka ovoga tipa, u kojima im Hrvatska gospodarska komora omogućuje izravni susret s potencijalnim inozemnim partnerom/kupcem.