Objavljeno: 21. 01. 2021. , Ažurirano: 21. 01. 2021.


Prema novim pravilima koja vrijede od 21. siječnja 2021., vlasnici, menadžeri i zaposlenici u njihovim tvrtkama, koji u Srbiju namjeravaju doći iz poslovnih razloga, o svom dolasku prethodno će morati izvijestiti Gospodarsku komoru Srbije, koja će o tome pravodobno izvijestiti graničnu policiju kako bi im omogućila prelazak granice bez negativnog PCR testa koji je propisan za ostale putnike. Po ulasku u zemlju bit će testirani u srpskom referentnom laboratoriju, predati test Komori, a ako je RT-PCR testa ili testa antigena negativan, nastavit će provoditi planirane aktivnosti.

Za najavu dolaska, kao i sve potrebne informacije i podršku, obratite se Privrednoj komori Srbije na e-mail: inocovid19@pks.rs

Zahtjev treba predati u pisanom obliku 48 sati prije datuma ulaska u Srbiju na memorandumu tvrtke koji sadrži sljedeće podatke:

a. ime i prezime osobe (ili osoba) koja dolazi u Republiku Srbiju
b. broj putovnice i država koja je izdala putovnicu
c. poslovni razlozi za dolazak u Republiku Srbiju
d. datum i granični prijelaz ulaska u Srbiju
e. broj leta / registarski broj automobila itd.
f. adresa i trajanje boravka u Republici Srbiji, kontakt telefon, e-mail

Gospodarska komora Srbije podsjeća da se ti novi postupci neće primjenjivati na one koji stignu iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije kojima je dozvoljen ulazak u Srbiju bez PCR testa u skladu s prethodnom odlukom.

Dopis Privredne Komore Srbije, u cijelosti na engleskom jeziku, pronađite u pratećim dokumentima objave.

Izvor: Pixabay